Yaşam

Rotten Tomatoes’a Göre En İyi Korku Filmleri: Uykunuzu Özletecek Gerilim Sahneleri Olan Filmler

Korku filmi sevenler buraya! Zihninize kazınacak kaygı ve gerilim dolu anlara hazırsanız, Rotten Tomatoes’a göre geçmişten günümüze korku ve gerilim filmlerine bir göz atalım.

45. Sapık (1960)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %96

Özet: Marion, patronuyla iş yapan zengin bir adamın parayı Marion Crane’e emanet etmesiyle yola çıkar. Polisler, şüpheli davranışları nedeniyle Marion’un peşine düşer. Ancak Marion’un peşinde olan sadece polis değil, tanıdıkları kişiler de Marion’un peşindedir. Sevgilisiyle buluşmayı planlayan Marion, geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otele girer girmez garip şeylerin olduğunu fark eden Marion, uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile ufak bir sohbet eder. Norman’ın kişilik sorunları olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir.

Oyuncular:Anthony PerkinsJanet LeighJohn Gavin

Müdür:Alfred Hitchcock

44. Defol (2017)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %98’dir.

Özet: Sıradan bir siyahi genç olan Chris’in kız arkadaşı Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris’i ailesinin malikanesine davet eder. Amerikalı kız arkadaşının ailesinde bir tuhaflık olduğunu hisseden Chris, kısa süre sonra mülkte kalan siyahilerin birer birer ortadan kaybolduğunu öğrenir. Üstelik tuzlu ve biberli olduğu ortaya çıkan şey, başka bir siyah adamın çok geç olmadan gitmesi için yaptığı uyarıdır. Chris bir şeylerin ters gittiğini hissetmeye başladığında, ondan kurtulmak düşündüğünden çok daha zor olacaktır…

Oyuncular:Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

Müdür:Ürdün Kabuğu

43. Uzaylı (1979)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %98’dir.

Özet: Alien, bilinmeyen bir gezegene zorunlu iniş yapmak zorunda kalan uçağın yaşam mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemisi olan Nostromo, görevini tamamlayarak Dünya’ya döner ve başka bir gezegenden yardım daveti alır. Çağrıya cevap vermeyen gemi mürettebatı bu bilinmeyen gezegene iner. Bu davetin bir uyarı sinyali olduğunu anlayan grup, bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında sıra dışı bir deneyime, ürkütücü bir maceraya atılırlar.

Oyuncular:Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright

Müdür:Ridley Scott

42. Avcının Gecesi (1955)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %93’tür.

Özet: Bir soygun sonucu iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Ben, soygunu yapan kişi olarak idam cezasına çarptırılır. Yanlış olduğu anlaşılsa da, Ben parayı tutuklanmadan önce yalnızca küçük oğlu John’un bildiği bir yere sakladığı için çalınan para bulunamadı. Para, John’un geleceğini güvence altına almak için yerinde bekliyor. Bu sırada hikayede farklı bir rahip belirir. Sağ ve sol kollarında ‘AŞK’ ve ‘VAR’ dövmeleri olan ve çeşitli kabahatler işleyen Rahip Powell, Ben Harper’ın hücre arkadaşıdır ve para peşindedir. Bütün çabalarına rağmen paranın nerede olduğunu öğrenemeyen rahip, Ben’in uykusunda bahsettiği bir cümleden yola çıkarak paraya ulaşmaya çalışacaktır.

Oyuncular:Robert Mitchum, Shelley Winters, Lillian Gish

Müdür:Charles Laughton

41. Görünmez Adam (2020)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %92’dir.

Özet: Cecilia Kass, zengin ve zeki bir bilim insanı ile olan ilişkisinde duygusal ve fiziksel şiddet yaşıyor. Kontrolcü ve baskıcı erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia, gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve kabusundan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin onu bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar verir, kardeşlerin çocukluk arkadaşı olan kız kardeşi ve kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar edip büyük servetinin cömert bir kısmını ona bıraktığında, Cecilia onun ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli bir hal alıp sevdiklerinin hayatını tehdit ettiğinde, Cecilia umutsuzca kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç bayanın ruh sağlığı da tehlikededir.

Oyuncular:Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer

Müdür:Leigh Whannell

40. Sessiz Bir Yer (2018)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %96’dır.

Özet: 2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir hayat sürmektedir. Artık büyüme çağına gelen çocuklar ve anne babaları hiç konuşmuyor, işaret dili ile iletişim kuruyorlar. Ama konuşamadıkları için değil. Aile, gıcırdayan her adımdan, ses çıkaracak her türlü hareketten uzak durur. Ancak bir gün bu sessiz hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı düşürmesiyle alt üst olur. Sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşinde olan varlığın dikkatini kısa sürede çekecek ve aile sessizliğini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir…

Oyuncular:Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Müdür:John Krasinski

39. Frankenstein’ın Gelini (1935)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %98’dir.

Özet: Frankenstein gerçekten bir canavar olarak öldü mü? Yoksa dünyaya yaydığı teröre son mu verdi? Onun yerine devam edecek biri olmadığı kesin mi? Lord Byron, yazar Mary Shelley ve eşi Percy bu konuda farklı görüşlere sahipler. Mary, Frankenstein’ı sıradan bir korku temalı masaldan ziyade insan ruhunun karanlığına ışık tutan bir uydurma olarak görüyor. Hatta kendisinin bir devam filmi olduğunu savunuyor. Mary’nin anlattıklarına göre, Frankenstein canavarı her şeyi yok eden yangından sağ çıkmayı başarmıştır. Gittiği yerlere yıkım ve ölüm getirmeye devam ediyor. Bu sırada bilim adamı, Doktor Pretorius’un çalışmalarına devam eder ve canavar şeklinde dişi bir yaratık yaratır. Artık bir eş bulduğunu sanan Frankenstein onun peşine düşer ancak reddedildiği için işler planladığı gibi gitmez. Artık dünyada yeri yoktur.

Oyuncular:Boris Karloff, Colin Clive, Valerie Hobson

Müdür:James Balina

38. Babadook (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %98’dir.

Özet: Amelia kocasını 6 yıl önce kaybetmiştir. Bu süreçte oğlu Samuel’i tek başına büyüten Amelia, oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adında gizemli bir peri masalı kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra Samuel, rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söylüyor. Bu günden itibaren gizemli şeyler olmaya başlar. Amelia kitabı yok ederken, gizem kitabı bir şekilde yeniden ortaya çıkmaya başlar. Öte yandan Samuel’in kabusları giderek şiddetlenecek ve bu durum Amelia’yı derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia’nın hem de Samuel’in kabuslarına musallat olmaya başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

Oyuncular:Essie DavisNoah WisemanDaniel Henshall

Müdür:Jennifer Kent

37. Deniz Feneri (2019)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %90

Özet: Deniz Feneri, 20. yüzyılın başlarında Maine’de iki deniz feneri bekçisinin hayatını anlatıyor. Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçisidir. Yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’a yardım etmesi için Ephraim Winslow adında genç bir adam gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim’in arasında kısa sürede büyük bir güç mücadelesi başlar. İşini büyük bir sorumlulukla yerine getiren Thomas, deneyimsiz bir genç olan Ephraim’e gücünü kanıtlaması için baskı yapmaya başlar. Küçük bir adadaki bir deniz fenerinin içinde mahsur kalan iki adam, zamanla akıl sağlıklarını kaybetmeye başlar ve en derin dehşetleriyle yüzleşmek zorunda kalırlar.

Oyuncular:Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeria Karaman

Müdür:Robert Eggers

36. Doğru Olanı Girelim (2018)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %98’dir.

Özet: Sürekli hor görülen bir gencin, yakın arkadaşı aracılığıyla hayattan, kaderden ve kötü okul arkadaşlarından hesap sormasını konu alan film. Son dönem kaygı sineması örneklerinden klişeleri kullanmaması ve oldukça özgün içeriğe sahip olmasıyla sıyrılan sinema, Stockholm banliyölerinde annesiyle birlikte yaşayan küçük Oskar’ın tuhaf öyküsünü anlatıyor. Kahramanımız Oskar sık ​​sık şehir dışında yaşayan babasını ziyarete gider. Arkadaşları tarafından defalarca aşağılanan ve hep alay konusu olan Oskar, intikam hayalleri ile yaşamaktadır. Bir gece solgun yüzlü bir kızla tanışan Oskar, Eli adındaki bu ‘farklı’ kızla çok yakın arkadaş olur. Birlikte iyi vakit geçirmelerine rağmen Eli’nin bir sırrı vardır. Bir vampir olan Eli, bunu Oskar ile olan arkadaşlığına yansıtmasa da zamanla ikili için büyük sıkıntılar baş gösterir.

Oyuncular:Kare Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar

Müdür:Thomas Alfredson

35. Takip Ediyor (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %95

Özet: Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı genç adamla şehrin dışındaki bir harabeye gider ve sonra kendini baygın halde bulur. Jay’in sıradan hayatı bu anın prestijiyle yaşamaya başladığı tuhaf hayallerle kabusa dönüşür. Birisi veya bir şey tarafından izlendiğinden emindir ve arkadaşlarıyla birlikte halka açık bir yere gelerek onu izleyen korkutucu şeyden kurtulmanın bir yolunu bulması gerekir.

Oyuncular:Maika Monroe, Keir Gilchrist, Daniel Zovatto

Müdür:David Robert Mitchell

34. Kuzuların Sessizliği (1991)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %95

Özet: Clarice Starling; O, akademiden mezun olmuş ve kurbanlarının derisini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışan genç bir FBI ajanıdır. Clarice, katili bulmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’den bilgi almak için önce onun güvenini kazanması gerekir.

Oyuncular:Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

Müdür:Jonathan Demme

33. Rosemary’nin Bebeği (1968)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %96

Özet: Guy, ünlü bir aktör olmaya çalışmaktadır. O ve güzel karısı Rosemary, New York’ta yeni hayatlarına başlamak için eski bir binada mütevazı bir daire kiralarlar. Genç çiftin bu tuhaf yere alışmalarındaki en büyük yardımcıları üst katta oturan yaşlı Castavet çiftidir. Castavet çiftinin ‘aşırı’ misafirperver tavrı, sevimli Rosemary’yi şüpheye düşürürken, kocası Guy olan bitenden habersizdir. Gün geçtikçe endişelenen ve şüpheleri kocası tarafından görmezden gelinen Rosemary, garip ve ürkütücü bir rüyayla derinden sarsılır. Rüyada şeytani bir varlığın tecavüzüne uğradığını gören kadın gerçek hayatta hamile kaldığında komşuların gizemi artacaktır.

Oyuncular:Mia FarrowJohn CassavetesRuth Gordon

Müdür:Roman Polanski

32. Yüzsüz Gözler (1959)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %96’dır.

Özet: Doktor Génessier’in kızı Christiane’nin yüzü bir araba kazası sonucu mahvolmuştur. Doktor ise kızına yüzünü eski haline getireceğini söyler. Maske takarak yaşayan kızına yeni bir yüz nakletmek için genç kızları kaçırır ve yardımcısı Louise ile birlikte yüzlerini alır. Ama hiçbir cilt Christiane’ın dokularıyla boy ölçüşemez. Her seferinde başarısız nakiller gerçekleştiren doktor, genç kızları kaçırmaya devam ediyor. Bu sırada Christiane, nişanlısıyla bağ kurmakta zorlanır. Kaçırılan genç kızlar birer birer ölüyor…

Oyuncular:Pierre Brasseur, Alida Valli, Edith Scob

Müdür:Georges Frank

31. İtme (1965)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %95

Özet: Londra’da kız kardeşiyle sıradan bir hayat yaşayan sevimli Carol’ın kimsenin bilmediği saplantıları vardır. Özellikle seksten nefret etmesi, kız kardeşi tatildeyken oldukça şiddetli ve şizofren bir görünüm alır.

Oyuncular:James Villiers, Helen Fraser, Catherine Deneuve

Müdür:Roman Polanski

30. Ormandaki Kulübe (2011)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %92’dir.

Özet: Zihniyetleri birbirine uyan 5 arkadaş, tatil için gittikleri ormanın derinliklerinde terk edilmiş bir kulübe bulur. İlk başta her şey normal görünür, göle girerler, parti yaparlar ve eğlenirler. Ancak bu kulübede bir terslik olduğunu anlamaları uzun sürmeyecektir…

Oyuncular:Kristen ConnollyChris HemsworthAnna Hutchison

Müdür:Drew Goddard

29. Dikizci Tom (1960)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %95

Özet: Kaygının insanların sınır sistemleri üzerindeki etkisini inceleyen bilim adamı babasının deneylerine maruz kalan Mark Lewis, Londra’da bir film stüdyosunda çalışmaktadır. Ayrıca Mark Lewis, babasının kendisi üzerinde yaptığı deneyler nedeniyle bir grup kişilik bozukluğu yaşayan, yalnız, içe dönük, cinsel olarak bastırılmış bir adamdır. Kızların fotoğraflarını çektiği kadar kendine de bir hobi edinmişti. Kadınları kamera önünde öldürüyor ve öldürdüğü kadınların yüzlerindeki dehşet dolu sözleri babasının deneylerinde olduğu gibi yakalıyor. Bir gün Helen adında bir kadınla tanışan Mark için bu kadın onun yaptığı işten vazgeçmesine mi neden olacak yoksa eskisi gibi bir kurban mı olacak?

Oyuncular:Karlheinz Böhm, Moira Shearer, Anna Massey

Müdür:Michael Powell

28. 10 Cloverfield Yolu (2016)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %90

Özet: Büyük bir araba kazasının ardından Michelle, bir yeraltı sığınağında uyanır. Yanında kimyasal saldırı olduğunu ve dışarı çıkamayacaklarını iddia eden iki yabancı adam var. Yapımcılığını gerilim ustası JJ Abrams’ın üstlendiği filmde, hayatını kurtardığını iddia eden bir adamın evinde gözlerini açan genç bir kadının gizemli macerasına tanık olacağız.

Oyuncular:Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.

Müdür:Dan Trachtenberg

27. Şimdi Bakma (1973)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %94

Özet: İngiliz bir çift, görünmeyen bir kaza sonucu aniden çocuklarını kaybeder. Bu olayla yüz yüze geldikleri andan itibaren etraflarını korkunç bir panik ve isyan sarar. Her yer kırmızı. Bir mimar olan John, bir kiliseyi onarmak için gittiği Venedik’te bu acı kaybın manevi yükünü karısının üzerinden almaya çalışmaktadır. Bu süreçte ikisi çok farklı bir boyutta kesişmeye başlar. Bir süre sonra, çocukları öldüğünden beri ilk kez seks paylaşmak üzereler ve muhtemelen gerçekten de öyleler. Öte yandan Venedik’in dar sokaklarında geceleri cinayetler işleniyor. Hayatın bu yönünün çifti ne ölçüde etkileyeceği bilinmiyor. Cevap kırmızı kapalı. Parlak kırmızı bir yağmurluk, polisin çözemediği seri cinayetler ile insanoğlunun kader dediği karmaşık denklemleri birbirine bağlıyor.

Oyuncular:Donald Sutherland, Julie Christie, Hilary Mason

Müdür:Nicolas Roeg

26. Bu (2017)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %86

Özet: Film, Maine’de küçük bir kasabada yaşayan 7 çocuğu konu alıyor. Bu yedi arkadaş, okullarında dışlanmış bir kümedir. Ama bu onların en büyük sorunu değil. Arkadaşlar bir yandan hayatın sorunları ve ergenlikle uğraşırken, bir yandan da beklenmedik bir belayla karşılaşırlar. Korkunç bir palyaço kılığına giren ve kurbanlarının kaygılarına göre şekil alabilen Pennywise, bu 7 çocuğu korkutmaya başlar. Artık okuldaki dertleri, hayatta kalma mücadelelerinin yanında oldukça değersiz kalacaktır…

Oyuncular:Bill Skarsgard, Jaeden Martell, Finn Wolfhard

Müdür:Andy Muschietti

25. Hazır Ya Da Değil (2019)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %88’dir.

Özet:Film , Zengin bir adamla evlenen genç bir kadının hayatını konu alıyor. Grace ve Alex mutlu ilişkilerini evlilikle taçlandırmak isterler. Tüm hazırlıklarını tamamlayan çift, Alex’in aile konağında nikah masasına oturur. Düğünde her şey çiftin istediği gibi olur ama Grace için bir plan vardır. Grace daha gelinliğini çıkaramadan, kocasının ailesi tarafından klasik aile oyunu dedikleri oyunu oynaması için çağrılır. Kocasının ailesinin isteğini geri çevirmeyen Grace, aile üyeleriyle birlikte sofraya oturur. Oyunu seçme hakkı ailenin yeni üyesi Grace’e verilir ve genç bayan ender bulunan saklambaç kartını seçer. Oyunun kurallarına göre Grace, Alex’in arkasına saklanmalı ve sabah olmadan onu bulmalıdır. Ancak bu oyun Grace için bir süre sonra hayatta kalma mücadelesi verdiği korkunç bir savaşa dönüşür.

Oyuncular:Samara Dokuma, Adam Brody, Mark O’Brien

Müdür:Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin

24. Geceleri Evde Tek Başına Yürüyen Bir Kız (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %96’dır.

Özet: Bad City kasabası İran’da yer almaktadır. Dünyanın geri kalanından izole edilmiş bu kasaba, bir suç mahallidir. Özellikle gece çöktüğünde kasaba fahişeler, uyuşturucu satıcıları ve kadın tüccarlarıyla doludur. Ancak geceleri bu tekinsiz kasabanın sokaklarında tek başına dolaşan başka bir figür daha vardır; Bir dişi vampir, kasabayı tüm lanetlerinden kurtarmak için suçluların peşine düşer. Arash ise uyuşturucu bağımlısı babasının borçları yüzünden belki de en değerli varlığı olan klasik arabasını satan bir gençtir. Araş bir gece arabasını sattığı kişiden geri almak için evine gittiğinde adamın öldüğünü anlar. Böylece olay mahallinde tüm soğukkanlılığıyla bekleyen vampir ‘Kız’ ile vampir ‘Kız’ arasındaki garip ilişki başlar…

Oyuncular:Sheila Vand, Arash Marandi, Mozhan Marnò

Müdür:ana lily amirpur

23. Beni Cehenneme Sürükle (2009)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %92’dir.

Özet: Film, sıradan bir banka memuru olan Christine Brown’ın korku dolu maceralarını anlatıyor. Her zaman bankada gördüklerini yaparak zamanını doldurmaya çalışan kahramanımız, karşısına şeytani ruha sahip bir müşteri çıkacaktır. Bu şeytani haberci müvekkili tarafından doğaüstü güçler kullanılarak lanetlendiğinde Christine kendini bir cehennem çukurunda bulur. Christine ruhunu kurtarmak için mücadele ederken, şeytani güçler onu kırılma noktasına doğru itecektir.

Oyuncular:Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver

Müdür:Sam Raimi

22. Yeşil Oda (2015)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %90

Özet: The Ain’t Rights bir punk rock grubudur. Grup bir turne sırasında barlarda performans sergilerken, son anda Oregon ormanındaki bir barda performans sergilemeye karar verirler. Yere indiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. Ancak konserden sonra kulis odalarında genç bir bayanın cesediyle karşılaşırlar. Mekanın acımasız sahibi, olayın tek tanığı olan Küme’yi ortadan kaldırmaya karar verdi. Müzisyenler, kendisi ve adamları tarafından kuşatılmış bir odada uzun bir hayatta kalma gecesine çıkarlar.

Oyuncular:Anton Yelchin, Imogen Poots, Patrick Stewart

Müdür:Jeremy Saulnier

21. Kötü Ölü (1981)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %95

Özet: Her şey 5 arkadaşın ormanda bir kulübeye doğru yola çıktıkları gerçek bir yolla başlar. Bu beş arkadaşın asıl amacı sadece bir hafta sonunun tadını çıkarmaktır. Gittikleri yerde bir teyp kaydı bulurlar. Bir profesör bıraktı. Sonra Ölüler Kitabı’nı bulurlar. Kayıtta profesörün kendi çevirdiği diriliş pasajlarını dinlerler ve ormanda korkunç bir kötülük baş gösterir. Önce ormanın kendisi, ardından insanlar kötü yaratıklara dönüşmeye başlar. Kızlardan biri ormana kaçtığında ağaçların tecavüzüne uğrar. Diğerleri, paylarına düşen dehşetle yüzleşecek. Sinemanın ana kahramanı, türün hayranları arasında Bruce Campbell’ı ölümsüzleştirecek olan Ash karakteridir.

Oyuncular:Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Hal Delrich

Müdür:Sam Raimi

20. Sevdikleriniz (2009)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %98’dir.

Özet: Lola, sınıf arkadaşı Brent’i balosuna davet eder. Ancak Brent teklifi reddeder ve kendisini bir terör gecesinin içinde bulur.  

Oyuncular:Xavier Samuel, Robin McLeavy, Jessica McNamee

Müdür:Sean Byrne

19. Aşk Cadısı (2016)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %95

Özet:Modern bir cadı, 1960’ların ucuz kurgu ve Technicolor melodramlarına bir övgü olarak, erkekleri büyüler ve onları kendisine aşık etmek için sihir kullanır.

Oyuncular:Samantha Robinson (ben), Elle Evans, Jeffrey Vincent Parise

Müdür:Anna Biller

18. Bir Zombiyle Yürüdüm (1943)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %85

Özet: Jacques Tourneur’ün yönettiği 1943 yapımı siyah beyaz yapımı 2000’li yıllarda yeniden tercüme edilmek üzere gündeme geldi ancak bu proje uzun süre yapım aşamasında kaldı. Oyuncu kadrosu da askıya alınan sinemanın yönetmen koltuğunda Adam Marcus açıklandı.

Oyuncular:Frances Dee, Tom Conway, James Ellison

Müdür:Adam Marcus

17. Kayıp Ruhlar Adası (1933)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %88’dir.

Özet: Edward Parker gemisini düşürür. Kazadan sonra bir adaya sığınmış ve kendini ölümden kurtarmıştır. Ancak bu ada, Doktor Moreau adında çılgın bir bilim adamı tarafından yönetilmektedir. Parker bir gün kurtarılacağını umarak beklemeye başlar. Ancak çılgın bilim adamı, onu kızıyla evlendirmek için çoktan planlar yapmıştır. Moreau’nun adada yönettiği yaratıklar, insan ve hayvanın garip bir karışımıdır. Aslında, bilim adamının kendi kızı da insandan çok bir hayvana benziyor. Bir süre sonra adaya yanaşacak yeni bir gemi ile işler yolunda gidecektir.

Oyuncular:Leila Hyams, Bela Lugosi, Charles Laughton

Müdür:Erle C. Kenton

16. Ev Sahibi (2006)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %93’tür.

Özet: Film, Han Nehri’nin kıyısında geçiyor. Bu harika görüntü aslında vahim olaylara gebedir ve bunu uzun süredir kimse fark etmeden yaşamıştır. Seul’ün iki yakasını bir araya getiren bu nehir, içinde korkunç bir yaratığı saklamaktadır. Amerikan savaş gemileri bir süre önce bu bölgede önemli miktarda kimyasal atık bıraktığı için, zamanla bir yaratık ortaya çıktı. Beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan bu yaratık, devletin müdahalesiyle yok edilmek istendiğinde daha da korkunç anlar yaşanmaya başlayacaktır. Yaratık insanlara ölümcül bir virüs bulaştırıyor.

Oyuncular:Song Kang-Ho, Hie-bong Byeon, Park Hae-il

Müdür:Bong Joon Ho

15. Sinek (1986)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %93’tür.

Özet: Bir bilim adamı olan Seth, işine takıntılıdır. Veronica ise bir maddeyi ışınlama planları ve daha da tuhaf icatları olan bu adamla röportaj yapmak isteyen bir gazetecidir. Veronice, Seth’in deneylerinden ilk sonuçları aldığına tanık olur. Seth, bayanın önünde kendisini bir noktadan diğerine ışınlamayı başardı. Ancak deney sırasında tüpe giren bir sineğin varlığından kimsenin haberi yoktur. Kısa bir süre sonra Seth, geçirdiği karmaşık metamorfoz sonucunda sinek özelliği kazanmaya başlar. Bu onun kimliğinden uzaklaşmasına neden olacaktır.

Oyuncular:Jeff GoldblumGeena DavisJohn Getz

Müdür:David Cronenberg

14. Koyu Kırmızı (1975)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %93’tür.

Özet: Caz piyanisti ve müzik öğretmeni Marcus Daly bir cinayete tanık olur. Daha sonra cinayetin ardındaki gizemi araştırmaya başlar. Zamanla cinayetlerin sayısı artmaya başlar ve Daly, cinayetlerle kendisi arasındaki bağlantıdan yola çıkarak katilin kim olduğunu bulmaya çalışır. Katile giden yol, sırlarla dolu bir yapbozu andırır.

Oyuncular:David Hemmings, Daria Nicolodi, Gabriele Lavia

Müdür:Dario Argento

13. Nefes Alma (2016)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %88’dir.

Özet: Film, kör bir adamın evine girip hırsızlık yaparak yakalanmaktan kurtulabileceklerini düşünen bir grup gence dayanıyor. Tacizci annesinden kurtulmaya ve kız kardeşini ikisi için de sonu yokmuş gibi görünen bir hayattan kurtarmaya kararlı olan Rocky ve arkadaşları Alex ve Money’nin planları oldukça kolaydır. Kör bir adamın evinde kilitli bir odaya girerek, engelinden yararlanarak evini soymak. Ancak işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. Çünkü hafife aldıkları ev sahibi aslında oldukça tehlikeli bir adamdır. Planda yanıldıklarını anladıklarında, mükemmel bir hata yerine ölümcül bir kusur işlediklerini anlarlar.

Oyuncular:Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

Müdür:Fede Alvarez

12. Sonsuz (2017)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %92’dir.

Özet: Film iki erkek kardeşe odaklanıyor. Şifreli bir video mesajı alan bu iki kardeş, yıllar önce kaçtıkları UFO kültünü tekrar ziyaret ederler. Gençken yapamadıkları sonuca ulaşmayı uman kardeşler, kamp çevresinde açıklanamayan olaylara tanık olduktan sonra tarikatın inançlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalırlar. Tarikat üyeleri gizemli bir olayın gelişine hazırlanırken, kardeşler imkansız gibi görünen gerçeği ortaya çıkarmak için çalışırlar. Başarısız olurlarsa hayatlarının geri kalanını tarikatla geçirmek zorunda kalacaklar.

Oyuncular:Justin Benson, Aaron Moorhead, Lew Temple

Müdür:Justin Benson, Aaron Moorhead

11. Ölülerin Shaun’u (2004)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %92’dir.

Özet: Bir adam mahvolmuş hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak eski kız arkadaşını geri kazanmayı planlamaktadır. Annesiyle ilişkisini düzeltmek istiyor. Bir gün zombiler Kuzey Londra’yı işgal eder. Ölüler sokaklarda birikmeye başlar. Tüm bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini toplayıp Winchester’a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun’u muazzam bir macera beklemektedir. Annesi bir zombi tarafından ısırılır. Shaun onu öldürmek zorunda kalır. Sinema aslında bir zombi komedisidir. Eleştirmenler tarafından çok övüldü.

Oyuncular:Simon Pegg, Nick Frost, Dylan Moran

Müdür:Edgar Wright

10. Eve Bağlı (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %95

Özet: Kylie Bucknell mahkeme tarafından yatılı bir mahkûma mahkûm edildiğinde, büyüdüğü eve geri dönmek zorunda kalır. Üstelik bu meskende, meskenin perili olduğuna inanan annesiyle birlikte yaşamak zorundadır. Kylie, Miriam’ın doğaüstü güçlerine olan tüm takıntılarını görmezden gelerek evde yaşamaya çalışırken, gecenin bir yarısı nereden geldiğini anlayamadığı fısıltılar ve bazı sesler duymaya başlar. Bu sesler onun hayal gücünün bir ürünü mü yoksa konutta gerçekten garip bir şeyler mi oluyor?

Oyuncular:Morgana O’Reilly, Rima Te Wiata, Glen-Paul Waru

Müdür:Gerard Johnstone

9. Silgi Kafa (1977)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %90

Özet: Eraserhead, karısının hamile olduğunu öğrenen bir adamın hikayesini anlatıyor. Henry Spencer, uzun zaman önce yaşadıkları bir ilişki sırasında Mary’nin hamile olduğunu öğrenir ve onu evine getirir. Meryem zamanı geldiğinde doğurur ama dünyaya getirdiği şey insan olmayan bir yaratıktır. Mary evden kaçar ve Spencer’ın kabus gibi günleri böyle başlar. Spencer, birlikteliklerinin ürünü olan ‘yaratık’, hayali bir hanımefendi ve onun sıra dışı kapı komşusu ile baş başa kalır.

Oyuncular:Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

Müdür:David Lynch

8. Girmeme İzin Ver (2010)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %88’dir.

Özet: Film, okulda ezilen ve bu nedenle içine kapanan 12 yaşındaki Owen’ın komşusu Abby adında küçük bir kızla tanıştıktan sonra yaşadıklarını anlatıyor. Bir akşam apartmanın önünde otururken yanına gelen Abby ile kısa bir dostluk kuran Owen, Abby’nin sakladığı sırrı yavaş yavaş öğrenmeye başlar. Daha önce Owen’ın okuldaki arkadaşlarından intikam almasına yardım eden Abby, daha sonra Owen’ın gözünde mahallede meydana gelen ölümlerin sorumlusu olarak görülür. Abby’den hem korkan hem de ona tarifsiz bir sevgi besleyen, yaşamaları için babasının isteği üzerine kana ihtiyacı olan Owen için bu kız aslında ne anlatıyor?

Oyuncular:Kodi Smit-McPhee, Chloe Grace Moretz, Richard Jenkins

Müdür:Matt Reeves

7. Renk Boşluğu (2019)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %86

Özet: Gardner ailesi şehrin gürültülü hayatından uzaklaşmak istemektedir. Aile, kendilerine yeni bir hayat kurmak için New England’ın varoşlarında, şehir hayatından oldukça uzakta bir çiftliğe taşınır. Nathan Gardner’ın babasının çiftliğindeki yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışan aile, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Evlerinin bahçesine bir meteor düştüğünde, ailenin hayatı farklı bir hal alır. Bu durum sadece onları değil, dünyadaki tüm canlıları etkiliyor. Düşen meteor dünya üzerinde eriyerek yayıldığı bölgenin renk değiştirmesine ve uzay-zamanda kırılmalara neden olur. Her şey daha da garipleşirken aile korkunç bir şeyin farkına varır. Meteor, dünyanın şartlarını değiştirmekte, uzaylı istilasına açık hale getirmekte ve etkisi altındaki her canlının yavaş yavaş mutasyona uğramasına neden olmaktadır.

Oyuncular:Nicolas Cage, Q’Orianka Kilcher, Joely Richardson

Müdür:Richard Stanley

6. Sefalet (1990)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %91’dir.

Özet: Paul Sheldon tanınmış bir yazardır. Artık mesleğinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünerek dizi maceralarını yazdığı Misery Chastain karakterini öldürür ve diziyi bitirir. Paul, ülkede bir otomobil kazasından yaralandı. Onu bulan ve evde ona bakmaya başlayan Annie Wilkes, onun falcı Paul’ün sadık bir okuyucusu ve kahramanı Misery Chastain’in sadık bir hayranıdır. Son kitabı okuduktan ve Misery’nin ölümü karşısında şok olan bayan öfkelenir ve Paul’ü yatağa hapsederek ayağından ağır şekilde yaralar. Hem bölge şerifi hem de müdürü çaresizce Paul’ü ararken, Paul, koruması Annie için başka bir özel Misery macerası yazmak zorundadır.

Oyuncular:James Caan, Kathy Bates, Lauren Bacall

Müdür:Rob Reiner

5. Sihirbaz (2013)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %86

Özet: Gerçek bir hikayeden uyarlanan Terror Session, doğaüstü olayları araştırmaya ve aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü Ed ve Lorraine Warren çiftinin karşılaştığı ürkütücü bir olayı konu alıyor. Ed ve Lorraine Warren, bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine giriştiklerini fark etmezler. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi, nereden geldiği bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmış ve hayatlarını bir kabusa çevirmiştir. Bu olayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç anlayacaktır…

Oyuncular:Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

Müdür:James Wan

4. Drakula’nın Korkusu (1958)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %90

Özet: Jonathan Harker, Dracula’ya kendi kalesinde saldırdı. İntikam peşinde olan vampir, Jonathan’ın yaşadığı şehre yakın bir şehre gelerek ailesini ve nişanlısını tehdit etmeye başladı. Onlara yardım edebilecek tek kişi, Harker’ın arkadaşı ve okul arkadaşı Dr. Van Helsing’dir. Helsing’in tek arzusu Drakula’yı yok etmektir.

Oyuncular:Christopher Lee, Peter Cushing, Michael Gough

Müdür:Terence Balıkçı

3. Gerald’ın Oyunu (2017)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %91’dir.

Özet: Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, göl kenarındaki ıssız bir eve giderler. Huzurlu zamanlarına biraz eğlence katmak için seks oyunu oynayan çiftin hayatı bir anda kabusa dönüşür. Gerald bir kazada ölünce Jessie yatağa kelepçelenir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan Jessie, ilerleyen saatlerde odada başka bir oburun daha olduğunu düşünmeye başlar. Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanan film, Mike Flanagan tarafından yönetiliyor.

Oyuncular:Carla Gugino, Bruce Greenwood, Henry Thomas

Müdür:Mike Flanagan

2. Paranormal Aktivite (2007)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %83

Özet: Paranormal Activity, insanoğlunun bilinçaltındaki en ilkel korkuları gıdıklamayı başaran zeki sinema dizilerinden biridir. Çok düşük bütçelerle, yalnızca insan kaygısı, hayalet ve bilinmezlik korkusu üzerine kurulu kurgusuyla sinema, dünya ölçeğinde oldukça ses getirdi. Micah ve kız arkadaşı Katie, San Diego’nun tenha sakin yerleşim yerlerinden birinde tanışırlar. İlk başta her şey yolunda görünüyor. Ama Katie’nin bir sorunu var. Genç kız, çocukluğundan beri kendisini dünya dışı bir yaratık tarafından takip edildiğini hissetmiştir ve bu varlık da bu yeni konutta takip edilmektedir! Olayın ardındaki gizemi çözmeye karar veren Micah, yatak odalarına bir el kamerası takarak bu iblisi alt edebileceğini düşünür. Bu sayede, alışılmadık bir olay meydana geldiğinde, bir peri, elf veya hayalet evlerine girmeye çalıştığında, bunu tüm detaylarıyla kaydedebilecekler. Ayak sesleri gibi basit seslerle başlayan bu olaylar dizisi zamanla artacak ve genç çifti kaygı dolu anlara sürükleyecektir.

Oyuncular:Katie FeatherstonMicah SloatAmber Armstrong

Müdür:Ören Peli

1. Sürüngen (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes puanı %90

Özet: Bir kameraman, Craigslist’teki bir reklama yanıt verir. Ölmek üzere olan bir adam evraklarının filme alınmasını istiyor. Kameraman bu bir günlük iş için dağın tepesindeki kasabaya gitmek zorunda. Adam işi kabul eder ve gerçek için kasabaya doğru yola çıkar. Müşterisiyle tanışır ve bir an önce çekime başlar. Ama bitirdiğinde bir ısırık alır ve zıtlıkları fark eder. Anahtarını bulamayınca, kendisine gelen bir telefonla müvekkilinin göründüğü gibi olmadığından şüphelenmeye başlar.

Oyuncular:Patrick Brice, Mark Duplass

Müdür:patrick brice

haber-ayvacik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort