Haber

Ordu’daki balıkçı barınağı projesi için ÇED gerekli değil iptal edildi.

GENÇAĞA KARAFAZLI

Orduİdare Mahkemesi, Ordu Çevre Derneği tarafından açılan ikinci davada; Ordu Büyükşehir Belediyesiile ilgili Melet Nehri balıkçı barınağı projesinin ‘ÇED gerekli değil’ raporunu ise telafisi mümkün olmayan hasara yol açacağı gerekçesiyle iptal etti. Ordu Çevre Derneği kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar olduğu gibi ekolojik dengeyi de gözeterek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Çevre Derneği, Melet Çayı’nın ağzına yapılacak balıkçı barınağı için dava açtı. Ordu İdare Mahkemesi’nin ÇED iptal kararı Danıştay’da da onaylandı. Ancak Ordu Büyükşehir Belediyesi ÇED üzerinde ufak değişiklikler yaparak ve yeniden “ÇED gerekli değildir” kararı alarak çalışmalara başladı. Ordu Çevre Derneği’nin açtığı dava da sonuçlandı ve Ordu İdare Mahkemesi ikinci kez ÇED raporunun iptaline karar verdi.

“MAHKEME KARARLARINDAN tiksinti duydu, ZARAR GÖRDÜ”

Ordu Çevre Derneği, mahkeme kararıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetimi mahkeme kararlarına rağmen çalışmaya devam etti ve telafisi mümkün olmayan zararlara yol açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararına rağmen çalışmaya devam etti. Bu nedenle suç duyurusunda bulunduk. Şimdi mahkeme iptal etti ÇED gerekli değil” ikinci kez.Ama barınak bitmek üzere.Sığınak dışına yapılan mendirek de Cumhuriyet ve Turnasuyu mahallelerinin hem deresine hem de kıyılarına zarar verecektir.Bundan belediye yönetimi sorumludur.Dernek olarak hep söyledik. biz balıkçı barınağına karşı değiliz barınağın yeri yanlış balıkçı barınağı yok denilebilir mi karşı çıkalım obb yönetimi balıkçı barınağına karşı çıkıyormuşuz gibi balıkçıları yanıltmaya çalıştılar Algı hatası yaparak bizim yerimize projeye karşı çıktık ama balıkçılar haklı olduğumuzu anladılar.

“UZMAN VE MAHKEME İDDİALARIMIZI DOĞRULANDI”

İddialarımız ilk olarak Bilirkişi Heyetinin hazırladığı raporda bilimsel ve belgelerle ortaya kondu. Ordu İdare Mahkemesi hem bizim hem de Bilirkişi Heyetimizin raporu doğrultusunda kararını verdi. Mahkeme kararında deniz, nehir ve kıyıların olumsuz etkilerinin yanı sıra trafik sorunu, taş ocağının yerinin belli olmaması, flora ve fauna tespitlerinin yeterli olmaması, alandaki canlıların etkilenmesi dikkate alınmaz, civarda balıkçı barınağı için gerekli incelemeler yapılmaz ve projeler bir bütün olarak değil, modüller halinde ele alınır. ÇED Gerekli Değil kararını bozdu. Bu nedenle OBB’nin hukuksuz ve bilimsel projeleri boşa gitmeye devam ediyor. Ordu Çevre Derneği olarak bugüne kadar olduğu gibi yine ekolojik dengeyi gözeterek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Kaynak: ANKA / Yeni

suleymanpasa-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu